Celem warsztatu jest poznanie podobieństw i różnic  w sposobie negocjowania Polaków i Ukraińców oraz nauczenie się negocjowania z partnerami z Ukrainy i Polski.

Miejsce i termin:

• Warszawa: 28.09 2017 r.
  • Wrocław: 12.10 2017 r.

Cena warsztatu

850 zł brutto (rachunek bez VAT)
Cena obejmuje zajęcia (10.00-17.00) wraz z materiałami, przerwami kawowymi i lunchem.
Warsztat prowadzony jest w języku polskim.

Część 1 – Negocjacje międzykulturowe

• Proces komunikacji międzykulturowej oraz bariery w niej występujące
  • Meta komunikacja w negocjacjach międzykulturowych
  • Elementy procesu negocjacji

Część 2 – Jak negocjują Polacy a jak Ukraińcy? Podobieństwa i różnice

• Proces negocjacji
  • Budowanie relacji w negocjacjach
  • Strategie negocjacji, argumentowanie
  • Style negocjowania – „wygrana-wygrana” czy „wygrana-przegrana”?
  • Komunikacja w negocjacjach
  • Podsumowanie: styl negocjacji Polaków i Ukraińców
  • Praktyczne ćwiczenia negocjacyjne
    • „Dlaczego oni tak ostro negocjują?”- analiza umowy końcowej w negocjacjach
    • Negocjacje „Wspólne przedsięwzięcie”

Część 3 – Po negocjacjach i co dalej?

• Wykonanie ustaleń negocjacyjnych, czyli o czym należy pamiętać aby ustalenia negocjacyjne przekształciły się w działanie

Warsztat prowadzi:

dr Wiola Małota

Konsultant trener kompetencji biznesowych i międzykulturowych. Posiada 20 letnie doświadczenie menedżerskie w globalnych korporacjach. Prezes Fundacji Polski Instytut Mentoringu www.fundacja-pmi.org.pl, który prowadzi badania i warsztaty w zakresie międzykulturowości. Obecnie Fundacja realizuje projekt „Polska i Ukraina – bliscy sąsiedzi”, w ramach których przeprowadziła  dwa badania  porównawcze kultur biznesowych Polski i Ukrainy „Kultura zarządzania i pracy w Polsce i na Ukrainie. Podobieństwa          i różnice” oraz „Style negocjowania w Polsce i na Ukrainie”. Wiola prowadzi warsztaty międzykulturowe, w tym warsztaty „Jak zarządzać pracownikami z Ukrainy” oraz „Jak budować relacje i negocjować                 z Ukraińcami”. Swoją wiedzą międzykulturową dzieli się  na blogu www.crossculturemanagement.com. Jako Coach i Mentor wspiera menedżerów w rozwoju kompetencji międzykulturowych i przywódczych, jest wykładowcą  na studiach MBA w tym zakresie.

Zgłoszenie na szkolenia prosimy przesłać na adres Fundacji: pmi@fundacja-pmi.org.pl   lub telefonicznie  +48 509 399 028.

Warunkiem dokonania rezerwacji jest wpłata kwoty 850 zł na konto Fundacji na 10 dni przed terminem szkolenia. W przelewie proszę podać imię i nazwisko uczestnika, nazwę firmy, termin szkolenia oraz kontakt.

Konto Fundacji Polski Instytut Mentoringu 57 1020 1013 0000 0102 0328 2662